Események

febr
5
szo
Önismereti hétvége, Budapest @ Online (Zoom) és Budapest
febr 5 @ 10:30 – febr 6 @ 17:30
Egy izgalmas önismereti felfedező hétvégére invitálunk most Titeket, ahol a spiritualitás és a személyiségfejlesztés több módszerén keresztül kalauzolunk el önmagatok világába.
Az első nap kezdéseként a grafológia tudományába avatjuk be a résztvevőket, részletesen végigvesszük a betűk leírásának jelentéseit, kitérünk a térszimbolikára és az írásjegyek különböző változatainak jelentéseire. A jelenlévők egy szöveg másolása után maguk is nyomon követhetik az előadás során ismertetett írásjegyek jelentéseit a saját kézírásukon keresztül. A grafoterápia eszközeivel pedig ismertetjük, mit/miben érdemes változtatni az adott kézjegy leírásában, ha máshogyan szeretnénk viselkedni. Ezt követően a színtipológia rejtelmeit mutatjuk meg, végigvesszük az egyes színek jelentéseit a szerint, hogy miben erősítik a viselőjét és hogyan hatnak másokra, mert bizony a két hatás sokszor merőben eltérő. Egy „színes, játékos feladattal” pedig aktuális helyzetképet kapunk a személyiségünk jelenlegi viszonyulásairól.
A második napon egy különleges önismereti meditációval tovább mélyülünk a személyiségünk rétegeinek megismerésében, továbbá bemutatásra kerül a személyiség 3*3-as egyenlete is. Ezután az őszinteség felé vezető út részeként az emberi játszmák feloldásáról beszélünk, amit egy bemutató szimulációs feladat után a résztvevők maguk is kipróbálhatnak és alkalmazhatnak a gyakorlatban.
A két nap programjai együttesen, de akár külön-külön is látogathatók. Célunk, hogy egy olyan izgalmas kalandon vigyünk végig Titeket, ahol könnyedén tudjátok megélni a belső világotokkal való találkozást, megoldó kulcsokat kaphattok a problémák feloldásához, miközben játékos, ám mégis mélyreható eszközökkel mutatjuk meg önmagatok, valamint a világ működésének rejtelmeit, kölcsönhatásait.
TEMATIKA
ELSŐ NAP
1. Személyiségjegyeink beazonosítása a kézíráson keresztül – Játékos ismerkedés önmagunkkal a grafológia tükrében
 • A betűszimbolika rejtelmei, avagy, mit mutat a kézírásom?
 • Viselkedésjegyek beazonosítása és felismerése a kézjegyeink alapján
 • Hogyan hathatunk vissza a személyiségünk működésére – a grafoterápia eszközei
2. Életünk színekben – Hogyan hat a színek jelentése az életünkre?
 • Színtipológia és a színek hatása
 • A színek jelentése önmagunkra és másokra vonatkoztatva
 • Színes helyzetkép a személyiségünk viszonyulásairól
MÁSODIK NAP
1. Az önismeret alapjai: a személyiség 3×3-as felépítése
2. Önelfogadás, mint az önismeret kiindulópontja
 • A változáshoz vezető út első lépcsőkofa: amikor az elfogadás nem egyenlő a beletörődéssel, csupán a szembesülést segítő belső folyamat eredménye
 • Nyereségelmélet az (ön)elfogadásban
 • Átpozícionálás vagy változtatás – avagy hogyan ismerhető fel, hogy használjam-e máshogy az adott „nem tetsző” tulajdonságot vagy teljesen változtassam meg? – Gyakorlati feladat
3. Önismereti meditáció és a tapasztalatok feldolgozása
4. Álarcaink, szerepeink, mintáink felismerése és a változ(tat)ás lehetősége a Tranzakcióanalaízis és a játszmaelmélet alapján
 • Miért és mire használjuk a szerepeinket?
 • Bennünk dúló szerepkonfliktusok és az összeegyeztetés módjai
 • Szerepdinamikák feloldásának lehetőségei a gyakorlatban
Részvétel módja: online (Zoom programon keresztül) és személyes jelenléti lehetőség
Részvételi díj egy napra: 30.000 Ft/fő
Részvételi díj két napra: 50.000 Ft/fő
Online jelentkezés esetén kérjük, hogy a banki utalás kiegyenlítése teljesüljön legkésőbb a foglalkozást megelőző napig.
Érdeklődés és jelentkezés: info@winklermoni.hu vagy Messenger üzenet
Az önismereti hétvége előadói és foglalkozásvezetői: Winkler Móni és Kiss László személyiségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek.